dijous, 11 de març del 2021

8. Literatura en l'Edat Moderna del s. XVI al XIX

 

ACTIVITAT:

INVESTIGACIÓ SOBRE EL PERÍODE LITERARI: S. XVI I XIX

  • Context i moviments literaris
  • Autors destacats
  • Obres: fragment per a llegir i comentar. Prepareu una pregunta sobre el comentari per a la resta de grups. Podeu seguir les indicacions que teniu en l'entrada dels comentaris per a fer-lo:
1. Gènere (diferents formes per als textos orals i escrits, segons la funció que acompleixen), àmbit d’ús (depenen del context social), tipus de text (segons la forma i el contingut), registre (formal, estàndard i informal). Veus que apareixen dins i fora del text, funcions lingüístiques (relacionades amb els elements de la comunicació).

2. Paratext: títol temàtic o remàtic, autor, font d'informació, fotos, altres referències que acompanyen el text
  
3. Tema, tesi o missatge que predomina.  Resum. Estructura.

4. Recursos i figures retòriques destacades.

5. Valoració argumentada i comparació amb altres textos de ficció (novel·la, pel·lícula, poema, cançó, obra de teatre, sèrie,..) o referents reals.

Presentació de la informació en un pòster digital compartit (padlet, canva, genially). 

En el pòster han d'aparéixer imatges amb textos dels autors i fragments de les obres. Han de constar les referències bibliogràfiques i no copiar més que les dades imprescindibles, ja que es tracta d'informar només sobre el que és més destacat i que repercuteix en la seua obra. el que no càpia en el pòster, ho deixeu en el drive on heu fet el treball i creeu un codi QR que aparega en el pòster amb la informació complementària.

PROCEDIMENT: Heu de triar en grup de 3 un autor i un moviment literari, buscar la informació fonamental per contextualitzar la seua obra i un fragment per a llegir i comentar a classe en les webs que teniu enllaçades. Moviments literaris: 

  1. - El Renaixement i el Manierisme
  2.  - Cap a la modernitat: la literatura de la Il·lustració i del Neoclassicisme
  3. - La literatura popular dels segles XVI, XVII i XVIII
  4. - El segle XVII: el Barroc
  5. -  Romanticisme
  6. -  Realisme
  7. Naturalisme
  8. Renaixença
  9. -  Modernisme

- Autors destacats: Narcís Oller, Àngel Guimerà, Santiago Rusiñol, Eduard Escalante, Jacint Verdaguer, Teodor Llorente, Constantí Llombart, Vicent Querol, Víctor Català (Caterina Albert).

Ací teniu altres referències que podeu consultar:

Agafeu aquest model de pòster per a fer el vostre: 

 https://view.genial.ly/605b2484ff36140d65a43517/social-vertical-post-division-horizontal

 https://view.genial.ly/605b2484ff36140d65a43517/social-vertical-post-division-horizontalhttps://view.genial.ly/605b2484ff36140d65a43517/social-vertical-post-division-horizontalhttps://view.genial.ly/605b2484ff36140d65a43517/social-vertical-post-division-horizontal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada