dissabte, 26 de març del 2022

9.1. Treball de la lectura L'heroi

L'Heroi destaca per l'actualitat dels temes que tracta, perfectament traslladables a un moment com el que vivim amb el creixement del feixisme en forma de populisme o el perill de la masculinitat tòxica. L'obra va estar prohibida pel seu antimilitarisme i per la crítica a la societat coetània. El mateix Rusiñol deia:

«A mi se m’ha dit ironista i que no creia en res. Però jo estic content del meu cor. Jo soc també sentimental. Mai m’he burlat, en cap de les meves obres, de res verament sèrio. [...] Dels que m’he burlat i he combatut sempre és dels farsants, que s’emparen hipòcritament en aquells sentiments i ens empenyen i ens fan més lletja la vida. A ells els he combatut i els combatré sempre."

Clàudia Serra és la jove dramaturga que ha adaptat l'obra en l'edició que llegireu. Ací teniu una imatge de la trobada de l'autora amb l'alumnat del curs passat



TREBALL INDIVIDUAL: 
  • Abans de llegir, busqueu informació sobre l'autor, el moviment literari i  del context de l’obra (la guerra de Filipines).
  • Durant la lectura:  caracteritzeu dels personatges i destaqueu algunes frases que diuen on es demostre la seua personalitat.
  • Després de la lectura compareu la idea de l'heroi i de la guerra que es presenta amb ALTRES OBRES i amb la situació actual: què vol dir ser un heroi ara? Com perviu el supremacisme,  la desigualtat social, el masclisme, el gregarisme de les classes populars, l'horror de la guerra?
  • Per fer la comparació, llegiu la següent ressenya de l'obra del diari La Veu; i veieu el següent tràiler de l'obra o l'obra completa que podeu troba ací, que va ser representada  en el Teatre Nacional. Escriviu un comentari on arreplegueu el que destaque de l'article de Xavi Hernàndez i del tràiler de l'obra: idees exposades, temes de l'obra que són actuals, diferències entre l'obra original i les adaptacions en el text i en el teatre. Termini: 26/4
TREBALL EN GRUP: Prepareu la interpretació d'una escena. Repartiu-vos els protagonistes, podeu adptar el que diuen els personatges sense memoritzar el text literalment. Feu viure els personatges utilitzant alguns elements per al vestuari i complements que li donen verosimilitud.
Termini: 3/5
 

CRITERIS D'AVALUACIÓ DE LA DRAMATITZACIÓ:

INTERPRETACIÓ: memorització o lectura interpretativa amb una veu clara, una bona entonació i ben projectada.

- ELEMENTS teatrals adequats: caracterització del personatges (vestuari, maquillatge), decorats, música o efectes de so, atrezzo, etc.


Data de la representació: dimarts 10 de maig.
Si voleu pujar nota, podeu veure altres obres en el canal de Youtube de la companyia de teatre El Micalet i presentar el comentari, seguint les mateixes indicacions que us done per al treball indicividual. Teniu l'enllaç si cliqueu en El Micalet



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada