diumenge, 27 de març del 2022

9.2. Treball de la lectura Terra baixa

 Us recomane la lectura d'aquesta edició:   GUIMERÀ, Àngel: Terra baixa. Onada ed.

TREBALL INDIVIDUAL:

  • Abans de la lectura: busqueu informació sobre l'autor i l'obraIndiqueu de quines webs heu tret la informació i seleccioneu el més rellevant (no heu de copiar i pegar sinó explicar amb les vostres paraules allò que creieu de més interés sobre els autors i les seues obres per explicar-ho després a classe).
  • Durant la lectura: indiqueu quins són els temes i els elements simbòlics, caracteritzeu els personatges que es presenten a l'obra. Prepareu preguntes sobre aquests elements per als companys i destaqueu el millor moment.
  • Després de la lectura: valoreu l'obra, relacioneu-la amb altres obres semblants pel tema o els elements simbòlics, identifiqueu els personatges que tenen més poder i els que en tenen menys, indiqueu quin personatge us semblmés positiu i quin més negatiu. Expliqueu el que canviaríeu de l'obra i com.
  • Llegiu el següent article, clicant en El joc de Guimerà (i de Shakespeare) per tal de valorar i contrastar l'obra amb altres obres semblants com les de Shakespeare o altres autors romàntics o de la Renaixença.
  • Podeu comparar el llibre amb una versió en cinema que podeu veure ací: 
    TV3 a la carta. Feu el contrast entre el llibre i la pel·lícula: destaqueu el més aconseguit de l'adaptació i el que considereu millorable respecte al càsting i la interpretació dels actors, l'escenari i l'ambient. 

    Termini per presentar el treball:  26 d'abril 

ACTIVITAT EN GRUP:
  • Prepareu una dramatització en grup de l'obra per presentar-la a classe. Podeu canviar i adaptar el guió de l'obra original, la música, els personatges, el vestuari, els decorats, etc. Incloureu el guió de L'ADAPTACIÓ en el vostre drive i me'l compartireu.
CRITERIS D'AVALUACIÓ DE LA DRAMATITZACIÓ:

INTERPRETACIÓ: memorització o lectura interpretativa amb una veu clara, una bona entonació i ben projectada.

- ELEMENTS teatrals adequats: caracterització del personatges (vestuari, maquillatge), decorats, música o efectes de so, atrezzo, etc.

Data de la representació: dimarts 10 de maig.

Si voleu pujar nota, podeu veure altres obres en el canal de Youtube de la companyia de teatre El Micalet i presentar el comentari, seguint les mateixes indicacions que us done per a què feu el de Terra baixa. Teniu l'enllaç si cliqueu en El Micalet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada