dissabte, 2 de febrer del 2019

B6. VALENCIANADA


Preparació Valencianada 2019
El dimecres 13 de febrer participareu 1700 alumnes en la Valencianada 2019. La trobada començarà al Parc de l’Hospital, al costat del MuVIM, a les 9h on es farem una foto de grup amb la resta dels participants. També us podeu fer una foto amb les mascotes de l’EMT, si voleu participar en un concurs de fotos amb si voleu participar en el concurs de fotos amb les mascotes (posant el hashtag #VLCda19EMT) i que us donen una gorra per la participació.
L’activitat es desenvoluparà durant tot el matí fins les 13’30 com a màxim, que és el temps que teniu per anar als vostres destins i tornar a la Sala d’actes en el soterrani del MuVIM, on us esperarem els professors per recollir les targetes, i fer-vos una foto en un photocall.

TASCA INICIAL: Heu de formar grups de 4 alumnes (cada grup s’ha d’identificar com a grup 1, 2, 3,.. i heu de presentar un full on conste el nom del participant de cada grup i l'aplicació del móbil de la qual es farà càrrec). Us repartirem un sobre amb targetes, corresponents als destins que heu de localitzar per tota la ciutat de València i una bonobús per viatjar gratuïtament: almenys un dels destins estarà allunyat dels altres ja que heu d’agafar el bus per anar-hi. TAMBÉ HEU DE PREPARAR UNA ENTREVISTA per als alumnes dels altres centres que vagen arribant. Cada grup prepararà unes preguntes relacionades amb l’activitat (anècdotes, el millor destí, la millor foto, els altres grups que han trobat, el que han descobert de la ciutat, etc.).
* És molt important que porteu les xapes visibles perquè us deixen entrar al bus i a d’alguns edificis.
Heu de localitzar els destins amb les apps que haureu d’instal·lar en els vostres mòbils (només cal que cada component del grup se n’instal·le una o dues, sobretot Instagram i Realitat Augmentada l’heu de portar 2 del grup per si se us acaba la bateria o les dades):
1.    Instagram. Us heu de fer un compte nou per al grup ja que ha de ser públic. Heu de fotografiar els llocs que localitzareu indicats en les targetes corresponents al vostre grup amb l’aplicació Instagram, amb un selfie on han d’aparéixer tots els components del grup i un vídeo d’uns segons amb la informació més destacada de l’edifici. Les imatges es podran seguir des d’Instagram ja que heu d’incloure els hashtags #WMCP19, #VLCda19, #VLCda19Serpis, #VLCda19eibonagent. Aquest últim hashtag només per a selfies amb els grups que trobeu d’altres centres, als quals identificareu per les xapes i els heu de saludar amb la frase: “Ei, bona gent!”, i per acomiadar-se: “AU, cacau!
2.     Codi QR, per llegir la informació que apareixerà en les targetes sobre els llocs on heu d’anar
3.    EMT, per buscar el bus que us porte al destí que us interessa i preparar la vostra ruta. També podeu saber quan tardarà el bus que espereu.
4.    Life 360, perquè el professor puga seguir la ruta que esteu fent (només cal activar-la per al dia de l’activitat)
5.    Realitat Augmentada, per contestar les preguntes que us permetran participar en el concurs presents a tots els targetons: les respostes les haureu d’incloure amb la foto d’Instagram i els corresponents hashtags. Per baixar l'app de Realitat Augmentada heu d’entrar en la següent web: Valencianada i picar on apareix l’aplicació que només funciona per Android amb la contrasenya “carabassa”. S'activarà mitjançant GPS a menys de 200 metres del lloc indicat al targetó. Heu d’enfocar l’aplicació a tota la targeta.
6.    Socrative Student, per contestar un qüestionari després d’haver fet l’activitat. Heu d’accedir amb la clau: VALENCIANADA19.

En aquest ENLLAÇ directe al Drive podeu revisar com funcionen les diferents apps.

TASCA FINAL: L’activitat es complementarà amb un treball posterior a l’aula, on cada grup haurà de presentar la seua ruta, els llocs visitats amb la informació obtinguda, les fotos, els vídeos realitzats, allò que han descobert i les anècdotes que els han acompanyat durant l’activitat. Es pot presentar en PPT, Prezi o en el blog.

El professorat de cada centre seleccionarà un vídeo i tres fotografies per cadascuna de les categories següents per tal de participar al concurs en la fase de Gamificació:
1.    Les tres fotografies que mostren millor el contingut didàctic de l’activitat (història del lloc, context literari, artístic, científic, serveis...).
2.    Les tres fotografies que mostren més creativitat artística.
3.    Les tres fotografies que mostren més destresa tècnica.
4.    El millor vídeo explicatiu o creatiu de la Valencianada19.
5.    Premi especial: per al grup que obtinga més fotos i millors amb els grups d’altres centres amb el hashtag: #VLCda19eibonagent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada