dilluns, 25 d’octubre de 2021

10. Ressenya Fira del Llibre: espectacle de poemes de Marc Granell

   ‘Marc Granell a l’illa secreta’

El dimecres 20 d’octubre de 2021 vaig tindre la sort de formar part com a públic de l’espectacle ‘Marc Granell a l’illa secreta’ i... va ser una experiència magnífica!

Es tracta d’un acte que va organitzar la Fira del Llibre al Parc dels Vivers de València. Aquest acte amb el títol remàtic ‘Marc Granell a l’illa secreta’ va ser protagonitzat per Francesc Anyó, un actor de doblatge, i per Andreu Valor, un cantautor que ha compost cançons com ‘Poemitza’t’.

De la mà d’aquestes celebritats, el recital se centrava en els poemes de Marc Granell, el principal protagonista de l’espectacle, tractant-se, fins i tot, d’una mena d’homenatge a la bellesa de les seues obres.

Malgrat que està dirigit a un públic jove, concretament alumnes de segon cicle d’ESO i Batxillerat, pot (i hauria) de ser coneguda per gent de totes les edats.

Des del començament de l’espectacle es va poder apreciar una clara narració que tenia la capacitat de mantenir l'atenció dels espectadors per la seua gran bellesa i exageració de la mà de Francesc Anyó juntament amb un especial i màgic acompanyament musical que consolidava la relació tan especial i tan ben complementària de la veu junt amb la música.

Un dels poemes interpretats va ser l’anomenat ‘La Pau’, poema inclòs el llibre ‘L’illa amb llunes’ (1993). La interpretació va destacar per la coordinació dels intèrprets els quals anaven improvisant els seus propis cors.

També m’agradaria destacar altre poema que van interpretar, inclòs al mateix llibre d’abans, titulat ‘El porc’. Encara que és una mostra de la poesia adreçada als lectors més joves, no s’allunya de la línia temàtica de denúncia i rebel·lió més propera a la vida dels adults. La seua interpretació va ser molt improvisada a l’hora de moralitzant, ja que el van recitar d’una manera tan clara i representativa (amb grunyits inclosos) que es va entendre el missatge que Marc Granell vol aconseguir escrivint-te aquest poema. En la meua opinió, la interpretació de ‘El porc’ va crear la sensació que es tracta d’una crítica de la vida que tenen els ‘peixos grossos’ o grans empresaris, els quals només actuen per augmentar encara més el seu poder econòmic.

Per concloure, l'acte també va destacar pel seu intent de mantenir partícips a tot el públic amb un exercici musical de cors, el qual ens mantenia més atents a la seva interpretació. Malauradament es va tractar d’un intent, ja que, encara que per banda d’Andreu Valor no va haver-hi problemes, per banda del públic la participació va ser nul·la i, per tant, no es va aconseguir l’objectiu final d’una activitat que podria (i hauria) d’haver sigut molt entretinguda.

D’altra banda, també m’agradaria dir que, relacionat amb l’aspecte anterior, hauria gaudit més de l’espectacle sense les interrupcions que hi havia per part d’algunes persones del públic.

Tanmateix, personalment l’acte em va mantenir en intriga constantment, em va fer riure, em va sorprendre i em va fer reflexionar sobre els missatges que s’expressen en les obres de Marc Granell. Com que vaig gaudir tant, no vaig dubtar d’investigar i llegir més obres d’aquest escriptor que va demostrar, al discurs que va fer, la seua gran saviesa.

Mai oblidaré les paraules que va dedicar sobre la importància de l’art en les nostres vides.

Lucía Galindo Estrela
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada