dissabte, 1 de maig de 2021

C2. ‘L’Heroi’, de Santiago Rusiñol

Dijous 29 d'abril ens va acompanyar la dramaturga Clàudia Serra a classe per comentar l'obra que hem llegit, L'Heroi, que destaca per l'actualitat dels temes que tracta, perfectament traslladables a un moment com el que vivim amb el creixement del feixisme en forma de populisme o el perill de la masculinitat tòxica. L'obra va estar prohibida pel seu antimilitarisme i per la crítica a la societat coetània. El mateix Rusiñol deia: «A mi se m’ha dit ironista i que no creia en res. Però jo estic content del meu cor. Jo soc també sentimental. Mai m’he burlat, en cap de les meves obres, de res verament sèrio. [...] Dels que m’he burlat i he combatut sempre és dels farsants, que s’emparen hipòcritament en aquells sentiments i ens empenyen i ens fan més lletja la vida. A ells els he combatut i els combatré sempre."ACTIVITATS:

  • INDIVIDUAL: Llegiu la següent ressenya de l'obra, que acaba de ser publicada en el diari La Veu; i veieu el següent tràiler de l'obra, que va ser representada fa poc en el Teatre Nacional. Escriviu un comentari on arreplegueu el que voldríeu destacar del que es va comentar en la trobada amb Clàudia Serra, en l'article de Xavi Hernàndez i en el tràiler de l'obra: idees exposades, temes de l'obra que són actuals, diferències entre l'obra original i les adaptacions en el text i en el teatre. Termini: dimecres 5 en Aules.
  • EN GRUP: Prepareu la interpretació d'una escena. Repartiu-vos els personatges, memoritzeu el text i feu viure el personatge. Termini: dijous 6 en el pati.
 Cap comentari:

Publica un comentari